Σάββατο, Αυγούστου 06, 2011

Ενας μήνας εκδηλώσεις... στο Χόρτο

Σεμινάρια και μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν για 27η συνεχή χρονιά στο Χόρτο, με πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Πολιτιστικού Ιδρύματος «Γ. Αγγελίνης - Πία Χατζηνίκου». Οι εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από σήμερα έως τις 15 Αυγούστου περιλαμβάνουν σημαντικά καλλιτεχνικά ονόματα με διεθνείς περγαμηνές.
 
Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα:
-Σάββατο 6 Αυγούστου στις 21.00, θα παρουσιαστεί ο «Γαργαληστής» του Δημήτρη Μπασλάμ, στο υπαίθριο θέατρο. Εισφορά 5 ευρώ και 10 ευρώ.
-Τετάρτη 10 Αυγούστου προγραμματίζεται συναυλία μουσικής δωματίου με το «Τρίο Flarchit» στις 21.00 στο υπαίθριο θέατρο. Εισφορά 5 ευρώ. 
-Παρασκευή 12 Αυγούστου θα εμφανιστεί στο υπαίθριο θέατρο στις 21.00, η Ορχήστρα Εγχόρδων της Χάγης υπό την διεύθυνση του Βολιώτη αρχιμουσικού Γιώργου Μουτσιάρα.
-Κυριακή 14 Αυγούστου σειρά έχουν τα «Παραμύθια ενάντια στων σκοτεινών μνημονίων… τις ψυχοφθόρες εποχές», που θα ακουστούν από τον Δημήτρη Προύσαλη στο υπαίθριο θέατρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος στις 21.00. Η εισφορά είναι 5 ευρώ και 10 ευρώ. 
-Παρασκευή 19 Αυγούστου διοργανώνεται μουσική βραδιά με την σοπράνο Αντιγόνη Γαϊτανά, σοπράνο και τους Duo Vivo, πιάνο για τέσσερα χέρια, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στις 21:00, με εισφορά 5 ευρώ.
-Τρίτη 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία σπουδαστών σεμιναρίου κλασικού τραγουδιού της Ειρήνης Τσιρακίδου, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο. -Τετάρτη 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ βιολιού από τους Χρήστο Κανέττη, βιολί  και Άννα Ντίμοβα, πιάνο, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στις 20:30, με εισφορά 5 ευρώ / 10 ευρώ. -Σάββατο 27 Αυγούστου θα παρουσιαστεί το θέαμα Nomik, «Δεν θα γίνω βασιλιάς», στο υπαίθριο θέατρο, στις 21.00, με εισφορά 5 ευρώ / 10 ευρώ. 
-Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται αφιέρωμα στον Σούμπερτ με σπουδαστές σεμιναρίου Χρήστου Κανέττη, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.
 
Εκθεση και σεμινάρια
 
Στο μεταξύ, σήμερα εγκαινιάζεται η έκθεση «Σπαλαθραίοι στην Αμερική στις αρχές του 20ου αι. - Φωτογραφίες και ντοκουμέντα», την οποία επιμελήθηκε ο Γιάννης Κονιόρδος και θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγούστου. Παράλληλα διοργανώνονται τα εξής σεμινάρια για τον Αύγουστο : Έννοια και Καταβολές της Μουσικής Ερμηνείας, με τον Γιώργο Χατζηνίκο. 17-23 Αυγούστου Σεμινάριο Κλασικού Τραγουδιού, με την Ειρήνη Τσιρακίδου και Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού και Μουσικής Δωματίου, από τον Χρήστο Κανέττη στο ίδιο διάστημα.
Το σεμινάριο της κ. Τσιρακίδου, με θέμα την όπερα, απευθύνεται σε σπουδαστές και τελειόφοιτους τραγουδιστές. Το σεμινάριο του κ. Χατζηνίκου «Έννοια και Καταβολές της Μουσικής Ερμηνείας», απευθύνεται σε οποιοδήποτε σόλο όργανο, φωνή, σύνολο μουσικής δωματίου αλλά και στον φιλόμουσο ακροατή.
Τα δύο σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν παράλληλα από 17 έως 23 Αυγούστου.
Η συμμετοχή είναι 150 ευρώ και περιλαμβάνει την παρακολούθηση και των δύο για όσους το επιθυμούν. Το σεμινάριο του κ. Χατζηνίκου θα πραγματοποιείται κατά τις πρωινές ώρες και της κ. Τσιρακίδου κατά τις απογευματινές ώρες.
Το διεθνές σεμινάριο βιολιού και μουσικής δωματίου του κ. Κανέτη θα λάβει χώρα από 25 Αυγούστου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου, συνοδεία πιάνου από την κ. Ana Dimova
Αριθμός συμμετεχόντων: 8 – 12, τα τέλη συμμετοχής: 300 ευρώ (ακροατές: 100 ευρώ) και οι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα  ελληνικά – αγγλικά – γερμανικά
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει : ένα καπρίτσιο του Rode, Kreutzer, Wieniawski op. 10 & op. 18, δύο μέρη από ένα κλασικό ή ρομαντικό κοντσέρτο για βιολί, ένα μέρος ενός έργου μουσικής δωματίου του Schubert, ένα κομμάτι επιλογής των συμμετεχόντων. Η είσοδος στις εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@horto.net και στα τηλέφωνα 211-1111654 και 6936864831.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου