Σάββατο, Αυγούστου 06, 2011

Ανοίγει ο «Ορφέας» της Σκοπέλου

Ανοίγει ο «Ορφέας» της Σκοπέλου
Στις 10 Αυγούστου ανοίγει και πάλι τις πύλες του ο Ορφέας, ο ιστορικός κινηματογράφος της Σκοπέλου, προκειμένου να φιλοξενήσει την έκθεση ντόπιων καλλιτεχνών, από όλο το εικαστικό φάσμα. Ο χώρος όπου στεγάζονταν παλιότερα το Φωτογραφικό Κέντρο της Σκοπέλου, παρέμεινε κλειστός για τέσσερα περίπου χρόνια και στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν μόνον καλοκαιρινές προβολές της ταινίας «Μάμα μία» στον αύλειο χώρο του κτιρίου, προ τριετίας. Απαιτήθηκαν συντονισμένες προσπάθειες εκ των ενόντων, με την συνδρομή εθελοντών του νησιού, προκειμένου να ανοίξει και πάλι τις πύλες του το κτίριο, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικός χώρος. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής «φέτος θα χρησιμοποιήσουμε μόνο το εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο ανακαινίστηκε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έκθεση ντόπιων καλλιτεχνών και
παράλληλα επιστρατεύθηκαν και αρκετοί εθελοντές, προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Στο μεταξύ, οι ιθύνοντες του Δήμου Σκοπέλου εργάζονται πυρετωδώς ενόψει των σημαντικών ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων που θα ξεκινήσουν το Σάββατο 6 Αυγούστου, καθώς και για την έκθεση ντόπιων παραγωγών που εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου. Πρόκειται για μια θεσμοθετημένη διοργάνωση που πραγματοποιείται στο χώρο του παλιού λιμανιού επί σειρά ετών, με στόχο να γνωρίσουν οι επισκέπτες τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού. Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΣ κ. Γιώργος Λαγουδάκης τονίζει ότι «συμμετέχουν παραγωγοί του νησιού, παρουσιάζοντας διάφορα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα όπως κρασί, δαμάσκηνα, λάδι, μέλι, γλυκά του κουταλιού κι οτιδήποτε ακόμη έχει σχέση με το νησί μας. Ηδη από την προεκλογική περίοδο, είχαμε δεσμευτεί ως συνδυασμός ότι θα στηρίξουμε την πρωτογενή παραγωγή του νησιού και στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε και να αυξήσουμε τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, στο διετές πρόγραμμα που θα καταρτίσουμε».
Στο μεταξύ, ο κ. Λαγουδάκης επισημαίνει ότι είναι ευτυχής στιγμή το άνοιγμα του Ορφέα, με την ομαδική έκθεση καλλιτεχνών, η οποία διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο της Σκοπέλου σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΣ. Όπως τονίζει παράλληλα ο ίδιος «βοήθησαν πολύ οι εθελοντές και ιδιαίτερα η Χρυσούλα Σπανού, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Σκοπέλου, η οποία έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Χωρίς την συμβολή της, καταλήγει ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΣ, δεν θα προλαβαίναμε να ετοιμάσουμε τόσο σύντομα το κτίριο».

 
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου