Σάββατο, Αυγούστου 06, 2011

Συνεχίζονται τα «Κενταύρεια» σε Ζαγορά- Μούρεσι

Με τη συμμετοχή εικαστικών, μουσικών, θεατρικών, 
αλλά και άλλων παραγόντων 

Από τον Ιούλιο ήδη έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις των πρώτων «Κενταύρειων» στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, με τη συμμετοχή εικαστικών, μουσικών, θεατρικών, αλλά και άλλων παραγόντων.
Στη νέα αυτή προσπάθεια ο Δήμαρχος Γιώργος Αντώνογλου, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Απόστολος Κατσιφός και η υπεύθυνη καλλιτεχνικού σχεδιασμού Μαρίτα Παπαρίζου κατάφεραν να δώσουν ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα το οποίο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου, τοπικά, αλλά και το γούστο τόσο των ντόπιων όσο και των τουριστών, κάθε ηλικίας, όπως αποδεικνύει η μέχρι τώρα συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις.
Αρωγός στις προσπάθειές τους έχει σταθεί τόσο το Χριστοπούλειο κληροδότημα, αλλά και τοπικοί επιχειρηματίες, οι οποίοι με την οικονομική τους υποστήριξη βοηθούν και αυτοί στην παραγωγή πολιτισμικού έργου.
Αξίζει να σημειώσουμε στις επερχόμενες εκδηλώσεις τη λυρική βραδιά με τους Δημήτρη Πακσόγλου και Δημήτρη Γιάκα, αλλά και η συμμετοχή στο φεστιβάλ της Φιλαρμονικής της Χάγης. Φυσικά η συναυλία του θρύλου κιθαρίστα των Scorpions Uli Jon Roth, υπό την αιγίδα της κοινωφελούς επιχείρησης αποτελεί από μόνη της πόλο έλξης για όλο το νεανικό και μη κοινό.

Το πρόγραμμα

Μερικές από τις πλέον άμεσες εκδηλώσεις είναι:
-Σάββατο 6 Αυγούστου - Μακρυράχη ώρα: 8:00μ.μ. Αφιέρωμα στον Κανισκέρη. Συμμετοχή Ελεύθερη
-Σάββατο 6 Αυγούστου – Άγιος Δημήτριος -πλατεία Μεταμορφώσεως Σωτήρος
Στα πλαίσια του Εορτασμού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος θα πραγματοποιηθεί αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού.
-Κυριακή 7 Αυγούστου - Μακρυράχη-κεντρική πλατεία ώρα: 9:00  Παιδική Θεατρική παράσταση. Συμμετοχή Ελεύθερη.
- Δευτέρα 8 Αυγούστου - Τσαγκαράδα, Αχιλλοπούλειο Ώρα: 9.30μ.μ  Θερινό Σινεμά: Προβολή της ταινίας: Black Swan. Ο μαύρος Κύκνος  Τιμή Αναψυκτικού: 2, 50€.
- Τρίτη 9 Αυγούστου - Κισσός. Αγία Μαρίνα Ώρα: 9:00μ.μ  Α. Vivaldi: Οι τέσσερις εποχές. Μουσικοθεατρική παράσταση με τη συμμετοχή παιδιών από τον Κισσό και την Τσαγκαράδα. Αφήγηση & Επιμέλεια κειμένου: Αντώνης Κουτσελίνης, ηθοποιός. Χορογραφία: Άντα. Μουσική Επιμέλεια: Ζωή Σαμσαρέλου .Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Καραγιαννακίδης, βιολοντσέλο. Ζωή Σαμσαρέλου, πιάνο. Συμμετοχή Ελεύθερη
- Τετάρτη 10 Αυγούστου - Άγιος Δημήτριος Μεταμόρφωση του Σωτήρος Ώρα: 9:00μ.μ 
Α. Vivaldi: Οι τέσσερις εποχές.
- Πέμπτη 11 Αυγούστου - Τσαγκαράδα, Αχιλλοπούλειο Ώρα: 9.30μ.μ
Θερινό Σινεμά: Προβολή της ταινίας: Αληθινό Θράσος. Τιμή Αναψυκτικού: 2, 50€
- Παρασκευή 12 Αυγούστου - Άγιος Ιωάννης-Ξενοδοχείο Μαρίνα
Ώρα: 9:00μ.μ Λογοτεχνική-Ποιητική Βραδιά με το διακεκριμένο Ομιλητή κ. Νίκο Σταυρουλόπουλο, τέως Διευθυντή Διοικήσεως Εμπορικής Τραπέζης στον κήπο του ξενοδοχείου Μαρίνα με θέμα: «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, 100 χρόνια από το θάνατό του», με μουσικές συζεύξεις. Συμμετοχή ελεύθερη.
- Σάββατο 13 Αυγούστου - Ζαγορά ώρα: 8:00μ.μ. Αναβίωση του Πηλιορείτικου Γάμου. Συμμετοχή Ελεύθερη
- Σάββατο 13 Αυγούστου - Κισσός ώρα: 8:00μ.μ. Παιδική παράσταση Κλοουνόραμα   Συνδιοργάνωση: (κληροδότημα Χριστοπούλου). Συμμετοχή Ελεύθερη
Κυριακή 14 Αυγούστου - Τσαγκαράδα- Νανοπούλειο ώρα: 9:30μ.μ  Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χάγης. Συμμετοχή 10€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου