Σάββατο, Αυγούστου 06, 2011

"Χρώματα Καλοκαιριού" στις Μηλιές

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ισμήνης Βογιατζόγλου Σκληρού «Χρώματα καλοκαιριού» θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11 Αυγούστου ώρα 8.30 μ.μ., στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Μηλεών, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΦΙΛΙΠΠΙΔΕΙΑ 2011» .

Η Ισμήνη Βογιατζόγλου Σκληρού γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε με υποτροφία του ΙΚΥ στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών ζωγραφική, χαρακτική, διακόσμηση, σκηνογραφία, ιστορικές και θεωρητικές σπουδές με δασκάλους τους Ι. Μόραλη, Κ. Γραμματικόπουλο, Β. Βασιλειάδη, Π. Μυλωνά.
Δίδαξε ιστορία της Τέχνης στο Κολέγιο Οικιακής Οικονομίας και καλλιτεχνικά στα ιδιωτικά σχολεία Ζηρίδη, Μαρούδα, Τσούρη και στα Τοσίτσεια Εκάλης.
Έχει ασχοληθεί με εικονογραφήσεις βιβλίων και συγγραφή άρθρων στο περιοδικό « Εικαστική Παιδεία ».
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε.). Έχει πραγματοποιήσει οχτώ ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πενήντα ομαδικές.
Έργα της βρίσκονται στα Μουσεία Βορρέ και Μηλεών Πηλίου, στην Ακαδημία Κρήτης, στο Υπουργείο Παιδείας, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις Δημοτικές Πινακοθήκες του Βόλου και της Αθήνας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε ιδιωτικές συλλογές.
Η έκθεσή της « Χρώματα καλοκαιριού» είναι μια ενότητα της δουλειάς της που έγινε τα καλοκαίρια στις Μηλιές του Πηλίου με έμπνευση τη φύση και τα δέντρα , που δίνουν άπειρες δυνατότητες χρωματικού τονισμού.
Η Ισμήνη Βογιατζόγλου Σκληρού ζωγραφίζει φρούτα κυρίως ροδόχρωμα, ρόδια, μήλα και αχλάδια με τη γραμμική, καθαρή, φωτεινή τεχνική του παστέλ. Φρούτα που καθρεφτίζονται στη στιλπνή επιφάνεια, ενώ ο γκρίζος χώρος που τα περιβάλλει, πλάθεται ασαφέστερος σε ψυχρούς γκριζοπράσινους τόνους με τέμπερα ή ελαιογραφία.
Οι δυο τεχνικές συνυπάρχουν συνιστώντας συστατικά στοιχεία της προσωπικής της γλώσσας, αυτής ακριβώς που διακρίνει τη δουλειά της. Η λεπτομερειακή και ακριβής σχεδίαση προσδίδει και έναν υπερ-ρεαλιστικό σχεδόν χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου