Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2011

Στο μουσείο με την Πανσέληνο... του Αυγούστου

Ο Δήμος Βόλου και η ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού οργανώνουν από κοινού ανοικτή εκδήλωση- αφιερωμένη στην Πανσέληνο του Αυγούστου, την Τετάρτη 10 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.
Εκεί λοιπόν όπου η μνήμη και η ζωή τιμούνται και εκτίθενται θα δοθεί συναυλία με τραγούδια αγαπημένα πρόσφατης μνήμης «Τραγούδια που ζήσαμε...».
Θα τα ερμηνεύσουν η γνωστή από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μαρία Θωίδου, μαζί με το Μάκη Αϊβάζογλου, τραγουδοποιοί και τραγουδιστές αμφότεροι. Όπως αναφέρεται από το δήμο Βόλου, «τα "τραγούδια που ζήσαμε", είναι τραγούδια Ελλήνων συνθετών κυρίως της παλαιότερης γενιάς και του νέου κύματος.

Μαζί με αυτά θα ακουστούν και τραγούδια των ίδιων των τραγουδιστών. Επίσης θα υπάρξουν παρενθέσεις κι από απροσδόκητες μουσικές παρεμβολές, που θα διευρύνουν τις μουσικές αποχρώσεις της βραδιάς.

Στόχος του εγχειρήματος μια φιλική και ζεστή βραδυά που θα ανασύρει από μέσα μας στιγμές νοσταλγικές και αγαπημένες. Στην κιθάρα θα μας μαγέψει ο εκλεκτός μουσικός Μανόλης Ανδρουλιδάκης».

Ξενάγηση στο Μουσείο

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να ξεναγηθεί στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου από αρχαιολόγους της ΙΓ’ Εφορείας και στην έκθεση με έργα ζωγραφικής Ελλήνων ζωγράφων του πρώτου μισού του 20ού αιώνα από την Συλλογή Έργων Τέχνης του Δήμου Βόλου που είχε οργανωθεί στο Μουσείο με την ευκαιρία της Ημέρας Μουσείων (έναρξη ξεναγήσεων στις 7.30 μ.μ).

Nα σημειωθεί ότι η ίδια συναυλία θα επαναληφθεί την Πέμπτη 11 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στην πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου με οργάνωση του «Αναπτυξιακού Συλλόγου του Αγίου Λαυρεντίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου